Mijn dag begon om 2300 uur 's avonds, na het douchen stond er een heerlijke groentensap klaar voor me! Een betere start kan ik niet hebben! Gemaakt door Jeroen, hoe lief is dat? Het was een sapje van een halve komkommer, 1 stengel bleekselderij, 1 Granny Smith-appel, 1 sinaasappel, beetje citroensap en wat gember. Het sap is na het juicen nog eens gezeefd, heerlijk!
Bij aankomst op Schiphol heb ik 2 koppen thee op, en halverwege mijn dienst een cracker met ananas-roomkaas. Verder gedurende de dienst nog eens een kop thee, een cappuccino en 350 ml water. Op de terugweg heb ik cheese-nuggets op (mijn 'slechte' fav). Bij thuiskomst was er oppas voor de kleinste (thx W!) dus ben ik gelijk lekker gaan slapen. 's Middags heb ik een kop thee met 2 biscuitjes op, en een glas Optimel. Met een voetbaltraining voor de oudste op het programma, is het diner altijd simpel, snel maar wèl voedzaam: soep! Vandaag de tomaten-paprika soep, zóóó zacht van smaak, en ook favoriet bij mijn jongens, jamjam! Het recept is van één van mijn favoriete chefs, Rudolph van Veen, maar iets aangepast, zie onderstaand recept!
Tomaten-paprika soep:
- 1 kilo tomaten
- 2 rode paprika's
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- klein blikje tomatenpuree
- 1 (of naar smaak 2) groentebouillon-blokje
- peper
- beetje olijfolie of kokosolie
Als toetje heb ik een geweldig lekkere chocolade-mousse gemaakt, en zo simpel..... Zelfs ìk vind het heerlijk, terwijl ik niet zo'n chocolade-freak ben.... Zacht, romig, vol omega 6 en goede vetten, voor voldoende energie! Echt, dit moet je eens geproefd hebben!
Chocolade-mousse:
- 1 avocado
- 1/4 kop cacao-poeder
- 1/4 kop Ahorn siroop
- 3 dadels (optioneel, wordt de mousse wat compacter van)
- 1 tl agavesiroop
Nu ga ik nog even genieten van een beetje avond, (saampjes op de bank) met een goed glas Sancerre! Santé!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten