Tijdens deze 'afval-weg' merk ik wel, dat als het goed gaat, het doel steeds verplaatst wordt. Ik moet ervoor oppassen niet teveel gefixeerd te zijn op een gewicht. Het belangrijkste voor mij was het bereiken van een 'normale' kledingmaat, en dat is gelukt! Nu is het zaak om me te focussen op het stabiliseren, fit blijven voelen en conditie verbeteren. Het blijft een strijd die nooit stopt, daar ben ik me heel erg van bewust. Altijd zal ik gezonde keuzes moeten blijven maken, moeten letten op de inname van alle benodigde voedingsstoffen... Altijd zal ik moeten blijven bewegen (dankbaar ben ik voor mijn baan, waarin ik gelukkig met regelmaat wat stukken moet lopen) en ik zal altijd moeten blijven werken aan het mentale gedeelte (waarom ben ik ooit 180 kg zwaar geworden, wat doe ik als ik me niet meer achter het dik-zijn kan verschuilen etc...?)...
Om dit alles te voorzien van een 'mooi randje' vind ik het belangrijk tijd en moeite in iedere maaltijd te steken en af en toe zoonlief of Jeroen (of mezelf, hihi!) eens te verrassen (ook op een doordeweekse dinsdagochtend ofzo...). Zo heb ik afgelopen week heerlijke pancakes voor Jeroen en S klaargemaakt, nomnomnom!
Ricotta-pancakes:
- 1/4 kop Ricotta
- 1/4 kop Griekse yoghurt (0% vet)
- 1 ei
- 3 el volkoren pannenkoek-mix
- 1 el geraspte kokos
- 1 el vanille-shake-poeder (Herbalife, voor wat extra proteïne en voedingsstoffen, is ook te vervangen voor bv. een schepje puddingpoeder, smaak naar wens)
- kokosolie
Af en toe word ik ook onverwachts verrast, met deze week een prachtige bos bloemen van m'n lief! Super!
Ook heb ik deze week 'cookie-dough balls' gemaakt, om bijvoorbeeld door yoghurt te mengen, weer eens iets anders dan cruesli. De smaak was super, alleen al die kleine balletjes draaien.... Pffff best wel een tijdrovend klusje, dus de andere helft van de mix heb ik simpelweg in de koelkast bewaard. Vanochtend heb ik dit als basis voor een warme crumble gebruikt. De fruitbasis was simpelweg zomerfruit uit de diepvries, opgewarmd in een pan (zonder boter of iets) op laag vuur, met een klein beetje agave-siroop. Deze variant van de crumble, wordt als volgt gemaakt:
Cookie-dough-crumble:
- 1/2 kop ongezouten cashewnoten
- 1/4 kop havermout
- 1/4 kop volkoren meel
- 1 el Stevia
- 3-4 el ahorn-siroop
- merg van 1 vanillestokje
- 1 tl kaneel (of koekkruiden)
- snufje zout
Ik heb het gisteren als volgt gegeten: bodem warm fruit (zie boven) in schaaltje en crumble-mix eroverheen verkruimelen. Jammie! Een half schaaltje, meer kreeg ik niet op; maar dit moeten jullie eens proberen, ook super als gezond dessert, zeker nu de koude wintermaanden voor de deur staan! Geniet, vooral ook van de KLEINE DINGEN!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten