zondag 11 november 2012

Makkelijk, lekker (en) snel: pakketjes

Afgelopen week was het tijd voor een heerlijke makkelijke maaltijd, waarin nog wat restjes groenten verwerkt kon worden. Het werd een vispakketje! In alle mogelijke varianten te maken, decoratief en dus ook prima te presenteren als je eters hebt. Het kost weinig tijd om het voor te bereiden en de oven doet verder het werk: wat willen we nog meer?

Experimenteer: gebruik een basis zoals vis, kipfilet.... Gebruik groenten zoals courgette, taugé, tomaatjes.... Gebruik smaakmakers zoals kokosmelk, pesto, bruschetta-saus.... Kortom: maak de combinaties die jullie zelf het lekkerst vinden!

 

Italiaans vispakketje:

  • 250-300 g stevig wit vis, zoals kabeljauwfilet, pangasius o.i.d., in stukken gesneden
  • viskruiden (hoeveelheid naar smaak)
  • halve tot 3/4 courgette, in plakjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 150 g cherry-tomaatjes, doormidden gesneden
  • zongedroogde tomaatjes (ongeveer 6, hoeveelheid naar smaak), in stukjes gesneden
  • 3 el bruschetta-topping (ik had nog versgemaakte topping van mijn moeder, het is o.a. ook bij AH verkrijgbaar, ook lekker op een stukje kaas...)
  • 1 el kokosolie
Dit recept heb ik voor 3 personen klaargemaakt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Uien en courgette in een koekenpan met wat kokosolie kort bakken. Bij pakketjes met vlees kun je het direct in het pakketje doen, daar vis snel gaar is, heb ik er ditmaal voor gekozen de ui en courgette even kort te bakken. Snijd van bakpapier 3 vellen. Leg op ieder vel enkele stukjes vis, gekruid met viskruiden. Verdeel de courgette en ui over de visstukjes, evenals de cherry-tomaatjes en stukjes zongedroogde tomaat. Als laatste 1 el bruschetta-saus per pakketje eroverheen scheppen. Pakketjes dichtmaken met keukentouw en de pakketjes op een bakplaat in de oven schuiven. In ongeveer 20 minuten het pakketje verder laten garen. Dien het op met Pom' Duchesse, ook uit de oven -> voor de overige familieleden; ik heb het bij alleen het pakketje gehouden! Nomnomnom!

Andere varianten hebben we ook al vaak op tafel gehad; deze recepten volgen ongetwijfeld snel! Enjoy!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten