zaterdag 20 oktober 2012

Thaise roerbak

Deze week een heerlijk makkelijk recept gemaakt, dat voor heel het gezin goed te eten is (in combinatie met rijst, indien wenselijk)! Vol groenten en smaakmakers die het gerecht behoorlijk wat pit geven, ook de overige familieleden waren erg enthousiast (en daar doe ik het óók voor!).

Thaise roerbak:

  • 1 varkenshaasje, in reepjes gesneden
  • 1 zakje saté-marinade (Conimex)
  • wokolie
  • Ketjap Manis
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
  • zak hutspot-groenten, groot! (of zelf 2/3 uien en wat wortels in reepjes snijden)
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl Balsamico azijn
  • 2 tenen knoflook
  • sesamzaadjes
Maak de saté-marinade klaar zoals op de verpakking staat en meng de reepjes varkenshaas erdoor. Zet het weg in de koelkast (liefst een hele middag, dan blijft het vlees lekker mals en prima verteerbaar -> althans, dat is bij mij het geval, bijzonder hè?). Verwarm wat wokolie of kokosolie in een pan en bak eerst de uien en wortels zachtjes aan. Pers de teentjes knoflook uit en voeg deze toe. Voeg de reepjes paprika toe en rasp het stukje gember boven de pan. Meng alles goed door en laat het op niet al te hoog vuur zacht worden. Voeg de varkenshaas-reepjes toe en bak het gaar. Op smaak brengen met nog wat extra Ketjap Manis en een theelepel Balsamico azijn. Naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Uiteraard kan er aan deze schotel ook nog taugé worden toegevoegd, dat had ik afgelopen week helaas niet meer in huis. Serveer het met wat sesamzaadjes eroverheen gestrooid, en voor de overige 'eters' met wat rijst! Het Verre Oosten bij je thuis!

 

 

1 opmerking: