woensdag 14 november 2012

Partysnacks

Altijd is het leuk om wat familie en/of vrienden over de vloer te hebben, wij vinden het niet meer dan normaal dat er dan een snoeperijtje bij de koffie geserveerd wordt. En uiteraard hoort er bij een goed glas wijn ook wat lekkers. Het is altijd weer een uitdaging om iets tafel te zetten, dat ik ook goed kan 'hebben', dat iedereen lekker vindt. Extra fijn als het ook nog eens makkelijk klaar te maken is.

Hieronder 2 voorbeelden van borrelhapjes, die ook prima onderdeel kunnen uitmaken van een lunch.... Boordevol proteïne, vitamine B en C, Omega 3..... (verkapt gezond) genieten dus!!! Misschien hebben jullie ook nog leuke combinatie-ideeën na het lezen van onderstaande recepten, laat het me weten!
Bleekselderij gevuld met abrikoos-roomkaas:

 • enkele stengels bleekselderij
 • pakje roomkaas (light)
 • enkele gedroogde abrikozen
 • enkele walnoten
 • 1 el abrikozenjam (light)
Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukken van ongeveer 10 cm. Breng wat water aan de kook en blancheer de stengels bleekselderij voor ongeveer 20 seconden. Spoel de stengels af met koud water en laat afkoelen. Snijd de stukken bleekselderij in 'bite-size' stukken, snijd eventueel aan de onderkant een klein stukje af, zodat het goed blijft liggen. Meng de roomkaas met de abrikozen, en jam kort (pulserend) in de keukenmachine. Voeg als laatste de walnoten toe en pulseer nog even kort. Het is naar eigen smaak hoe grof de stukjes walnoot in de roomkaas zichtbaar blijft (als je een spuitzak gebruikt om de bleekselderij te vullen, raad ik aan het fijner te mixen, anders raakt het spuitmondje snel verstopt). Doe het roomkaas-mengsel in een spuitzak of gebruik een theelepel en vul de bleekselderij-stukjes. Eventueel af te toppen met een klein stukje walnoot. De vulling is ook erg lekker om in een groot blad spinazie te spuiten en dit op te rollen! Aan een prikker te rijgen met bijvoorbeeld nog een cherrytomaat, gedroogde abrikoos en voilà: een heerlijke prikker!

...Rauwkost met een dip blijft altijd een goede snack om te presenteren, tijdens welke gelegenheid dan ook! Ik vind het ook gewoon zo gezellig eten, als ik het zo mag zeggen. Dip-tips te over; er zullen nog veel meer dip-recepten hier te vinden zijn; maar om te beginnen, een superdip: een betere weerspiegeling van mijn èn jullie 'healthy way of life' is er simpelweg niet!

 

Groene party-dip:

 • 1 kop stukjes courgette (ongeveer 1/2 courgette)
 • 3/4 kop fijngesneden bosui
 • 2 el verse, fijngesneden dille
 • 1/2 kop gepeld hennepzaad
 • 1/2 kop citroensap
 • 1 tot 1 1/2 el gedroogde rozemarijn
Doe alle ingrediënten in een blender en mix het tot een dikkige saus. Zet het tot gebruik in de koelkast. Heerlijk als dip met wat rauwkost zoals paprika, komkommer, stukjes tomaat... Maar ook prima als topping op een cracker met kaas, tomaat, komkommer en alfalfa.... Een waar gebakje!

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten