donderdag 6 september 2012

Hulpmiddelen

Waarom mensen morbide obesitas kunnen worden/zijn, kan verschillende oorzaken hebben. Een bariatrische operatie (gastric bypass, sleeve, maagband etc....) kan een hulpmiddel zijn om het overgewicht terug te dringen. Het blijft echter een HULPMIDDEL! 

"You first have to find out what's eating you, before you can change the way you eat."

~

Oprah Winfrey


Je zult 'your way of life' om moeten gooien (als je op dezelfde voet verder gaat als voor de operatie, moet je geen grote veranderingen verwachten); niet alleen op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van beweging (zoek iets dat bij je past, dat je leuk vindt om te doen en dat je volhoudt) en 'the headstuff' (de 'waarom ben ik zo dik geworden?').

Klaar ben je nooit, m.n. de 'waaroms' en 'daaroms' zullen in meer/mindere mate terugkomen in je leven. Er zal niet alleen euforie zijn, omdat je ziet dat de weegschaal minder aangeeft of dat je een maat kleiner past, maar ook jaloezie, betweterigheid of onzekerheid die anderen op je reflecteren..... Je hebt echter voor jezelf gekozen en laat niemand je van dat pad afbrengen! Hopelijk geeft mijn blog jullie duidelijkheid over wat de consequenties (+ en -) kunnen zijn en daarnaast vooral ook inspiratie, om uiteindelijk alleen maar te verbeteren, vergemakkelijken en versterken!

Andere 'hulpmiddelen' die deze reeks nachtdiensten voor mij aangenaam maken/hebben gemaakt:

Salade Caprese met avocado....

Surimi-sticks met wasabi-dip....

Kaasplankje in een bakje....

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten