Daar ben ik gisterochtend dus ook de dag mee begonnen, met een half lime-taartje! Zonder me schuldig te voelen, heerlijk genieten van een fris, zoetig taartje; wie kan dat op de maandagochtend? Het recept staat onderaan deze blog! Daarna heb ik in de auto op weg naar het werk 300 ml Green Orange Juice op, ditmaal i.p.v. basilicum met koriander klaargemaakt (I love koriander), té lekker zou ik bijna willen zeggen!
Eenmaal op het werk heb ik als lunch 3 plakjes zachte geitenkaas, samen met wat pecans, tijm en een 'drizzle' honing op. In de loop van de middag verder nog een kop thee, een cappuccino en 300 ml water gedronken. Ook heb ik nog een paar mini-biscuitjes en een half zakje chips (20 gram) gegeten. Op weg terug naar huis heb ik 200 ml Optimel Limoen gedronken. Bij thuiskomst was er nog een opscheplepel hutspot voor me bewaard (klaargemaakt door mijn schoonouders die hadden opgepast, mmmm!), helaas was het suddervlees al schoon op (gevalletje jammer voor Irma, zullen we maar zeggen!). Desalniettemin was het zalig en heb ik er in alle rust (nadat de jongste op bed lag, en de oudste onder de douche stond na zijn voetbaltraining) van kunnen genieten. TIP: neem de tijd voor iedere maaltijd, zo kun je goed kauwen en 'valt' de maaltijd vaak beter!
Onderwijl kwam ook nog een vriendin langs, waarmee ik ieder jaar het buurt-Halloween-feestje organiseer. Nadat alles doorgesproken was en we weer waren bijgekletst, heb ik nog een half glas rode wijn op. Een prima afsluiter voor een prima dag, zou ik willen zeggen!
Lime-taartjes (4 stuks, verdubbel het recept om een grote taart te kunnen maken)
Voor de bodem:
- 1/3 kop blanke amandelen
- 1/4 kop geraspte kokos
- 2 dadels (ontpit)
- 1/2 to 1 tl water
- 1 tl gesmolten kokosolie
Voor de taartvulling:
- 2 avocado's
- 6 el agavesiroop (of 3 el agave en 3 el honing)
- 1/2 kop limoensap
- vanille van een verse vanille-peul
- 5 el gesmolten kokosolie
- 6 el gesmolten kokosboter
- limoenzest (rasp van buitenkant schil, alleen het groene, niet het witte gedeelte van de schil, smaakt bitter!), hoeveelheid naar smaak
- Stevia zoetstof, hoeveelheid naar smaak
- verse aardbeien, of aarbeienjam (dat heb ik gebruikt, home-made by mijn moeder!)
Leuk hoor al die gerechten,
BeantwoordenVerwijderenIk eet zelf vegetarisch en er zitten leuke ideeen bij.
Groetjes
Marieke