Zoals wellicht bekend, vind ik het heerlijk om m.n. nieuwe recepten met groenten uit te proberen. Daar varieer ik voor mijn gevoel onvoldoende mee, en ik wil het repertoire op dat gebied graag uitbreiden.
Vanavond stond een nieuw recept op het programma, bleekselderij! Maar dan gestoofd en uiteindelijk ook nog even gegratineerd, naar het recept van mijn lieve collega Doreen. Ik deed het wel uit het hoofd, dus euhhhh... Mocht het niet helemaal volgens het origineel zijn... Sorry! Ik heb het gecombineerd met een stukje vis, en voor de overige familieleden met een stukje vlees en een puree van zoete aardappel. Dat laatste heb ik uiteindelijk ook geproefd en ik kan niet anders zeggen: de combinatie was super! Zo simpel, maar toch smeuïg en voedzaam.
Doreen's bleekselderij:
- 1 bos bleekselderij, schoongemaakt (ontdaan van draden), gewassen en in stukjes van 1 cm breed gesneden
- 2 bouillonblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tl kokosolie
- ongeveer 100 ml water, of zoveel dat nodig is
- 100 g geraspte kaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten