Hieronder alvast wat suggesties, er zullen in de toekomst zeker meer volgen!
Wat dacht je van overheerlijke pizzaatjes? Heerlijk als lunchgerechtje, verrassend om te presenteren tijdens een borrel! Simpelweg plakken courgette van ongeveer een halve centimeter snijden, beide kanten met zout en peper bestrooien. Ondertussen grillpan heet laten worden. Eerst één kant van de schijfjes courgette grillen, als ze zijn omgedraaid bestrijken met wat tomaten-bruschetta (recept volgt snel) of Pizza Quick-saus. Bestrooien met wat geraspte kaas/mozzarella en afgrillen met deksel op de pan, zodat kaas kan smelten. Vuur wel iets lager zetten, anders gaat het te snel. Uiteraard kun je het ook roosteren in de oven, maar bovenstaande werkwijze gaat sneller!
Al eerder heb ik geschreven over mijn lasagne met courgette en mijn courgette-spaghetti. Afgelopen week heb ik de spaghetti (zonder te blancheren, dus Raw) met een heerlijke pesto gegeten! Het leek weer even zomer aan tafel!
Frisse tomatenpesto:
- 1/2 kop pijnboompitten
- bosje basilicum
- bosje peterselie
- 1/4 kop zongedroogde tomaten
- 1 kop tomaten in stukjes gesneden
- sap van halve citroen
- zout (naar smaak)
- eventueel wat water
Ook heb ik deze week weer eens courgette-soep gemaakt, heel simpel en handig voor de voetbaltrainingsdagen! En, TIP, als je wat meer soep klaarmaakt, of nog voldoende over hebt; even een nachtje wegzetten in de koelkast, dan is het de volgende dag een ideale basis voor een pastasaus! Wat ui, champignons of wat er nog verder op de groentenschaal ligt, aanbakken, stukjes kipfilet erbij bakken (of snippers gerookte zalm), soep (die waarschijnlijk wat ingedikt is) erbij schenken en het geheel goed warm laten worden. Hoeveel makkelijker willen jullie het hebben?
Courgette-soep:
- 1 liter kippenbouillon
- 3 kleine courgettes, in stukken gesneden
- 1 grote ui, in stukken gesneden
- 3 tenen knoflook, iets fijngehakt
- klein potje crème fraiche light
- zout
- peper
- Worcestersauce
Geen opmerkingen:
Een reactie posten